Za vodno gospodarstvo 409 mil. kuna

Bez autora
Jul 12 2012

U realizaciju projekata vodnoga gospodarstva iz državnog proračuna, izvornih sredstava Hrvatskih voda te iz međunarodnih izvora financiranja ove se godine planira uložiti oko 1,5 milijardi kuna. Danas je potpisano prvih 158 ugovora, ukupno vrijednih 409 milijuna kuna. Ugovori su potpisani s 81 komunalnim društvom. Riječ je o ugovorima za financiranje izgradnje sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Riječ je o prvoj tranši novca koji će se plasirati u vodno gospodarstvo, a u rujnu očekuje potpisivanje novih ugovora. Do početka rujna očekuje se odabir projekata vrijednih više od 1,1 milijardu kuna. To je ukupno 300 milijuna eura u realizaciji u ovoj godini.

Za vodno gospodarstvo 409 mil. kunaU realizaciju projekata vodnoga gospodarstva iz državnog proračuna, izvornih sredstava Hrvatskih voda te iz međunarodnih izvora financiranja ove se godine planira uložiti oko 1,5 milijardi kuna. Danas je potpisano prvih 158 ugovora, ukupno vrijednih 409 milijuna kuna.

Ugovori su potpisani s 81 komunalnim društvom. Riječ je o ugovorima za financiranje izgradnje sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić istaknuo je kako je riječ o prvoj tranši novca koji će se plasirati u vodno gospodarstvo, a u rujnu očekuje potpisivanje novih ugovora.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić do početka rujna očekuje odabir projekata vrijednih više od 1,1 milijardu kuna. To je ukupno 300 milijuna eura u realizaciji u ovoj godini, kazao je.

Čačić tvrdi kako prepreka u realizaciji projekata nije i neće biti novac, već to može biti isključivo naša sposobnost.

Dosad smo mogli govoriti o tome da nismo imali osiguran novac, od danas na dalje on je osiguran, istaknuo je.

Svi zajedno stojimo pred jednim za Hrvatsku neobičnim zadatkom, da pokažemo da smo u stanju kvalitetno, odgovorno i pametno potrošiti novac. Dugo godina to u ovoj zemlji nije bio zadatak, već nekoliko godina, 36-37 mjeseci potpune stagnacije je iza nas. Ovo bi trebao biti početak kraja tog crnog razdoblja za investicije u ovoj zemlji, poručio je Čačić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik